Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Művészeti osztály

Írta: Császár Péter Megtekintés: 2280

A nagy hagyománnyal rendelkező ének-zenei képzést folytatjuk, de gondolunk azokra is, akik inkább a rajz, képzőművészet felé orientálódnak. Ebbe az osztályba az énekelni, táncolni szerető, jó énekhangú, esetleg hangszeren tanulni szándékozó gyerekeket várjuk; illetve a kreatív, érzékeny, tehetséges, a művészetek iránt fogékony leendő elsősöket. Az énektanárok: Feketéné Dánfi Krisztina és Rácz Angelika, a rajzot Sándorné Rácz-Fodor Ibolya és Szaszki János művésztanárok oktatják. Igény szerint Dudásné Kutasi Klára szakvizsgás drámapedagógusunk tart foglalkozást a gyerekeknek. A drámapedagógiai képzésben részt vevők általában jobban teljesítenek, magabiztosabbak, jobban oldják meg a problémákat, toleránsabbak, kezdeményezőbbek, később jobban el tudnak helyezkedni, a visszahúzódó kisgyermek nyíltabbá válik. Mindezt Mándity László néptánc órái egészítik ki. Énekeseink sokat szerepelnek, számukra kötelező az énekkar. Rajzosaink kiállításokon és rajzversenyeken vesznek részt. Első osztálytól tanulnak idegen nyelvet ingyenesen.

2020-2021 tanévben

 

Tanítók
Édesné Pál Edina Opóczki Ágnes

2019-2020 tanévben

 

Tanítók
Szőkéné Volovár Valéria Tuska Anna

Zenetanárok
Feketéné Dánfi Krisztina Rácz Angelika Csorvási Zoltán Lábodi Róbert


12-13 fős csoportokban ének-zene tanítás a jó hallású és jó ritmusérzékkel rendelkező gyerekek később hangszeres zenét tanulhatnak, furulya, népi ének, szintetizátor, gitár, néptánc, társas tánc.

 

Rajztanárok Drámatanár
Sándorné Rácz-Fodor Ibolya Szaszki János   Dudásné Kutasi Klára


12-13 fős csoportokban rajz és vizuális kultúra tanítás, heti 4 órában.
A kreatív, jó kézügyességgel rendelkező gyerekek, fogékonyak a művészetekre.
Dráma tanulás. Első osztálytól idegen nyelv.