Szakkörök, tehetséggondozás, akiknek segítség kell…

Programok, táborok

Azoknak a gyerekeknek, akik valamilyen beilleszkedési, magatartási, tanulási vagy részképesség zavarral küzdenek, fejlesztő foglalkozásokat biztosítunk gyógypedagógusok, logopédus segítségével erre a célra kialakított, jól felszerelt fejlesztő szobában. Az iskolapszichológusi és gyógytestnevelés ellátást a Református EGYMI biztosítja.

2012 januárjában Regisztrált Tehetségpont lettünk. A tehetséggondozás színterei a különféle szakkörök is: angol, dráma, honismeret, ész-bontogató, környezetvédő, matekoló, rajz, rajzterápia, média, középiskolai előkészítő, énekkar, gitár (Csorvási Zoltán), szintetizátor (Lábodi Róbert), népzene (Vladár Károly), népi furulya (Székely Tibor). Ezek ingyenesek.

A nyári táborokat Balatonakalin, Sikondán és Kunfehértón szervezzük. Csak a Központi iskola tanulóinak háromhetes nyári napközit biztosítunk.  Sítábort szervezünk Ausztriába.

Társastáncot Szőke József tanít 5-8. osztályban.

Fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, ennek érdekében egészségnapokat, környezetvédelmi programokat, versenyeket szervezünk. Könyvtárunk 8.500 kötettel és internet hozzáféréssel rendelkezik. Bérletes és alkalmankénti szervezéssel gyakran megyünk színházba. Rendezvényeink: évnyitó, kisállat kiállítás, adventi hetek, karácsonyi foglalkoztató, hangverseny , majális, táncház, suli-buli, évzáró, ballagás, bankett, áhítatok. Szakmailag jól felkészült, összetartó, egységes tantestület várja a leendő első osztályosokat. Nagyon figyelünk arra, hogy az első hónapokban hagyjunk időt a beilleszkedésre, sokat játszanak, pihenőt iktatunk be az órákon, ha elfáradnak.

 

Igyekszünk gyermekbarát iskolát működtetni: alternatív módszerek bevezetése (Meixner módszer első osztályban, kooperatív és Montessori eszközök használata, kísérletezés, művészeti, technika órák sokszínűsége, testi, lelki és szellemi adottságok fejlesztése komplexen), csak a kötelező tananyag, helyette gyakorlás, tapasztalás, személyiségfejlesztés, lelki nevelés, akár többszöri javítás lehetősége, 1. és 2. évfolyamokon kerüljük a versenyeztetést, kezdetben szöveges értékelés.Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!