Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Akikre büszkék lehetünk

Írta: Veress Andrea Megtekintés: 1051

Diákjaink által elért eredmények

Bronzérem a 19. Bernáth Kupán

Idén először rekortán borítású pályán rendezték meg a Bernáth Kupát, amelyen az általános iskolák labdarúgó csapatai mérték össze erejüket.

Június 11-én, kedden a rekkenő hőség ellenére a diákok hatalmasat küzdöttek a győzelemért.  Öt csapat, húsz mérkőzés után a következő eredmény született. Első helyezett lett a Felsőváros csapata, második a Fazekas iskola, negyedik a Bernáth kollégium lett, az ötödik helyen a Kertvárosi végzett. Iskolánk foci csapata hatalmas küzdelemben a harmadik helyet szerezte meg. A legjobb kapusnak járó különdíjat Kiss Attila érdemelte ki.

 

Rajzos versenyeredmények

 

A Weöres Sándor Megyei Szavalóverseny és rajzversenyen iskolánk diákjai is képviselték intézményünket. A rajzversenyen Csák Adrienn kiemelkedő munkájával az első helyet szerezte meg.

 

A Mesterségem címere területi rajzpályázaton iskolánk diákjai kerültek a dobogó mindhárom fokára. 1. Várhegyi Erik (6.c), 2. Gimpel Ramóna (6.c), 3. Morvai Anna (6.b) tanulónk lett. A legkülönlegesebb technika kategóriában Rácz-Fodor Balázs (4.c) különdíjat kapott.

 

A Gulyásfőző fesztivál rajzpályázatán is taroltak a Központis diákok, 1. Szép Flóra és Posgay Kíra, 2. Barabás Léna és Rózsa Panni, 3. Gimpel Ramóna lett. Két különdíj is kiosztásra került, amelyet Bite Dorina és Jekő Jázmin érdemelt ki a munkájával. 

 

Sport

 

Folytatódnak a diákolimpiai versenyek, ezúttal Kecskeméten rendezték a megyei atlétikai fordulót. Ternyák Vanda 8.b osztályos tanulónk, a harmadik helyet szerezte meg.

 

Zöldokos Kupa

 

 

Az országos fenntarthatósági verseny megyei fordulóján a 7.a osztály csapata III. helyezést ért el. A Zöldokos Kupa bronzos csapatának tagjai: Bödecs Lili, Botka Bálint és Flösser Pál voltak.

Dzsúdó

Tataházán területi dzsúdóversenyen Torma Dorián (6.a) III. helyezést ért el.

 

 

TANULMÁNYI VERSENYEK:

 

 

2. évf.

3. évf.

magyar

1.     Farkas Péter 2.a

2.     Ván Balázs Gergő 2.b

3.     Lukács Alíz 2.b

Babenyecz Darinka 2.b

 

matematika

 

1.Rapavi Róza 3.b

   Földi Konrád 3.b

2.Czibolya Viktor 3.b

   Ormos Lili 3.b

   Baranyi Bella 3.a

3.Horváth Ferenc 3.b

   Bundula Mirtill 3.c

   Lengyel Máté 3.b

 

Aranyos éremeső a Központiban

 

A KRK Központi Általános Iskola diákjai taroltak a református iskolák országos versenyein. A IV. korcsoportos lány kézilabda csapat nemcsak az aranyérmet, hanem a gólkirály címet is bezsebelte, a csapat frontembere Ternyák Vanda személyében.

Az iskola IV. korcsoportos lány csapata a kézilabda diákolimpia megyebajnoka is, jelenleg az országos elődöntőre készülnek.     

 

 A Református Iskolák Országos angol nyelvi versenyén, a felső tagozatosok között, három évfolyamon is verhetetlenek voltak a központis tanulók, Beke András az ötödik, Bódi Tamás a hatodik és Barna Simon a hetedik évfolyamon nyerte el az első díjat.

A Református Iskolák Országos Kémiaversenyén Bödecs Lili második helyezést ért el, és ő kapta a legjobb halasi versenyzőnek járó díjat is. Rövid időn belül két ezüstéremmel is gyarapodott, mivel a Szent-Györgyi Albert kémiaversenyen is a dobogó második fokára állhatott.

 

A református iskolák számára rendezett országos versenyek között a Béres Ferenc Éneklőversenyen is dobogós helyezés született, Lévai Petra a negyedik évfolyamosok között ezüst minősítésben részesült.

Sportdzsembori-terematlétika forduló

 

 

Folytatódott a sportdzsembori az általános iskolák között. A negyedik évfolyamosok terematlétika gyakorlatok során mérték össze képességeiket. Iskolánk negyedik évfolyamos csapata fantasztikus versenyzéssel az első helyezést szerezte meg, így mi hoztuk el a kupát.

Diákolimpia körzeti mezei futóverseny

 

Iskolánk tanulói kiváló eredménnyel zárták a körzeti mezei futóversenyt. Dobogós helyen végeztek az I. Korcsoportos lányok, ezüstérem lett a jutalmuk.  Mészáros Dóra (3.b) egyéniben szintén ezüstérmet szerzett. A II. Korcsoportos lányok bronzérmet, I. és IV. Korcsoportos fiúk aranyérmet nyertek. A II. és III. Korcsoportos fiúk a dobogó második fokára állhattak. Egyéniben Horváth Áron (3.b) aranyérmet, Ale Patrik (3.b) ezüstérmet, Kiss Attila Dezső (7.b) bronzérmet kapott. 

 

 

Diákolimpia körzeti kézilabda verseny

 

A kézilabda diákolimpia körzeti fordulóján a lány és fiú csapataink is dobogós helyezést szereztek. A III. korcsoportos lányok 2., a IV. korcsoportos lányok 1. helyezést, a IV. korcsoportos fiú csapatunk pedig 3. helyezést szerzett.

 

 

Területi szavalóverseny

A területi szavalóversenyre továbbjutott tanulóink közül Szabó Kocsis Ádám (4.a) 3. helyezést ért el, Szatmári Szonja (7.b) pedig különdíjban részesült. 

 

Tompai Városi József matematika verseny

Tompán iskolánk diákjai több ezüstérmet is szereztek. Második helyen végzett: Flaisz Róbert (4.b) és Bódi Tamás (6.b). Négyen harmadik helyezést értek el: Balassy Mihály Willem (1.b), Vincze Márton (2.c), Ván Ábel (5.a) és Bödecs Lili (7.a).

 

Siker a zongorán

 

A VII. Delley József zongoraetűd-versenyen Ulbrich Hugó Helmut (4.b) kiemelt nívódíjban részesült.

Diákolimpia

Márc. 25-én a III. korcsoportos fiúkkal vettünk részt Kiskunfélegyházán a Diákolimpia Körzeti Döntőn, ahol 3. helyezést értünk el, bronzéremmel térhettünk haza.

 

Márc. 28-án pedig a II. korcsoportos focistákkal vettünk részt Kalocsán a Körzeti Döntőn, ahol 5. helyezést értünk el.

/Gillich Szilárd

Dupla győzelem a LÜK versenyen

A LÜK bajnokság kistérségi fordulóján kilenc tanuló képviselte iskolánkat, akik közül ketten is első helyen végeztek. A második évfolyamosok között Zsubori Lilla (2. b), a negyedik évfolyamosok közül Lévai Petra (4. b) bizonyult a legjobbnak. A harmadik évfolyamosok között Becze Botond (3. a) a harmadik helyet szerezte meg. Mindhárman továbbjutottak a megyei fordulóba!

Különdíjak az országos rajzpályázaton

A „Tűz a Bibliában” című országos rajzpályázaton két tanuló az alkotásával különdíjat érdemelt ki. Füstös Fanni (2. c) és Szabó Róza Léna (3. a) munkáit értékelte a zsűri az elismeréssel.

Arany fokozat

Ulbrich Hugó (4. b) több tantárgyból is kiválóan teljesített a „Tudásbajnokság” tanulmányi versenyen. A munkáját ARANY fokozattal értékelték angolból, környezetből és matematikából.

Ezüst a Diákolimpián

Március 11-én Kiskunmajsán rendezték a III. korcsoportos lány Körzeti Kézilabda Diákolimpiát, amelyen iskolánk csapata a második helyezést érte el.  

Március 12-én a Diákolimpia Körzeti mezei futóversenyen több aranyérem is született. A lányoknál 1. korcsoportban II., a 2. korcsoportban III., a 3. korcsoportban IV. helyet szerezte meg iskolánk csapata. Egyéniben Mészáros Dóra (3. b) ezüstérmet nyert.

 

A fiú csapatok közül 1. korcsoportban I., 2. korcsoportban II., 3. korcsoportban II., 4. korcsoportban I. helyet szereztek iskolánk diákjai. Egyéniben Horváth Áron (3. b) aranyérmet, Ale Patrik (3. b) ezüstérmet, Kiss Attila Dezső (7. b) pedig bronzérmet nyert.

„Szép magyar beszéd”

A „ Szép magyar beszéd” verseny iskolai fordulóján az 5-6. osztályosok között 1. helyezett Beke András 5.b, 2. helyezett Dittmayer Maja 6.b és 3. helyezett lett Zseni Zsanna 6. b osztályos tanuló.

A 7-8. évfolyamon az első helyet Kiss Attila Dezső és Pintér Lilla (7.b) érdemelték ki, a 2. helyen Szatmári Szonja (7.b) végzett.

A verseny folytatásában Beke András 5. b osztályos tanuló a területi fordulón a 3. helyezést érte el.

Egyéni siker a kettlebell bajnokságon

Suhajda Anna 3. c osztályos tanulónk itthon és Franciaországban is bizonyította, hogy a legjobbak között van. Dupla aranyéremmel zárt, a Kettlebell országos bajnokságon és a Franciaországban rendezett versenyen sem talált legyőzőre. Gratulálunk!

 

Érem a Diákolimpián

Orbán Noa 3. c osztályos tanuló kiemelkedően szerepelt az úszásban. a Diákolimpián bronzérmet szerzett 50 m gyorson.

 

Zrínyi Ilona matematika verseny megyei forduló

Iskolánkból a legjobb eredményt Pintér Attila Mór (4.b) érte el 81 ponttal, csak egy ponttal maradt le tőle Lévai Petra (4.b) és 78 ponttal a harmadik Zseni Zsanna (6.b) lett.

 

 

Arany Kupa sikerek kézilabdában

A IV. korcsoportos lány csapatunk a rangos első helyet szerezte meg az Arany Kupán, III. korcsoportos fiú csapat 2. helyezett lett. A kupa különdíjai közül Ternyák Vanda (8.b) ismét gólkirálynő lett, Bertalan Hannát (7.a) pedig a legjobb kapusnak választották.

Az Arany Kupa Sor-és váltóversenyén alsó tagozatos csapatunk is szépen szerepelt, igyekezetükkel megszerezték a második helyet. Gratulálunk!