Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

„Madarak” kiállítás

Írta: Veress Andrea Megtekintés: 364

A KRK Központi Általános Iskola kiemelt figyelmet fordít a természetvédelem fontosságának tudatosítására. A Madarak témában meghirdetett alkotópályázatra lehetett rajzolni, festeni és tudományos bemutatót készíteni. A beérkezett munkákból összeállított kiállítás jelenleg is megtekinthető az aulában.

 

Május 10-én pénteken délután került sor a kiállítás megnyitójára. A rendezvényen először a művészeti munkákat értékelték. Összesen tizenhat díjat adtak át a résztvevőknek.

Madarak rajzpályázat helyezettjei.
I. korcsoport:
1. Füstös Fanni,
2. Szabó Szófia Noémi,
3. Péter Nóri.
Különdíjas lett a 2. c csoportmunkában. Név szerint: Babenyecz Anna Eszter, Gál Dávid, Gusztos Hanna, Harkai Gábor, Horváth András, Nagy-Kálózi Heléna, Patai Roxána, Simola Zoé és Vilcsek Szabolcs.

 

II. korcsoport:
1. Rácz Lívia,
2. Rapavi Róza,
3. Vilcsek Dóra.
Különdíjas: Ormos Lili Blanka.

 

III. korcsoport:
1. Löszter Alexandra,
2. Szabó Zsófia Janka,
3. Horváth Dominik.
Különdíjas: Böthe Viktória.

 

IV. korcsoport.
1. Prikidánovics Korina,
2. Sója Titanilla,
3. Kiss Attila Dezső.
Különdíjas: Kalmár Anaisz.

A prezentációt készítő diákok közül négyet részesítettek elismerésben.
A tudományos bemutató készítői között 1. Puskás Szabolcs, 2. Posgay Kyra és Pajor Lili, 3. Sörös Luca.

 Az oktatási intézmény művészeti és reál munkaközössége madarak, fák napja alkalmából hirdetett pályázatára több száz pályamunkát készítettek a tanulók. Az előválogató után 124 alkotás került elbírálásra. A felső tagozatosok prezentációikban mutatták be az általuk legérdekesebbnek tartott madarakat, azok élőhelyeit és jellemzőiket.

A kiállítást Greguss Viktor nyitotta meg. A Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, hogy e nap fő célja, hogy elmélyítse a társadalom és különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét. A madarak és a fák, az emberek számára az életet jelentik. A mai modern, természettől eltávolodó világunkban ezt a tényt sajnos egyre többen elfelejtik- hangsúlyozta beszédében.

/Kádárné  Mészáros Erika

Kapcsolódó oldalak: További képek a Facebookon...