Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Energetikai fejlesztés

Írta: Központi Megtekintés: 1888

a Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskolában. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 I. Energetikai fejlesztés a Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskolában

    A beruházás a Környezet és Energia Operatív Program „Épületenergetikai Fejlesztések és Közvilágítás Energiatakarékos Átalakítása, Korszerűsítése” c. pályázati konstrukciójának keretében az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg a Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskolájában tulajdonát képező három épületben.

Bővebben:

    A KEOP-5.5.0/A/12-2013-0093 azonosító számú projekt összköltsége 106.967.604 Ft. A támogatás mértéke a projekt elszámolható összköltségének 85%-a, a fennmaradó önrészt pedig a pályázó, a Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskolája biztosítja. Az előkészítési tevékenységek során fontos szempont az iskola műemlék jellegének megóvása, valamint az energiatakarékosság hatékonyságának növelése is.
    A korszerűsítés  az intézmény három különálló épületének (főépület, tornaterem, konyha) a fejlesztése az alábbiakat tartalmazza: utólagos külsőoldali hőszigetelés, nyílászáró csere/korszerűsítés, fűtési/HMV/hűtési rendszer(ek) korszerűsítése és egyéb gépészeti korszerűsítés valósul meg. A pályázattal kapcsolatos eljárások 2013. november 15 -én kezdődtek és a kivitelezés nagy része 2014 júniusában kezdődött. A fejlesztések   várhatóan 2014.szeptember végére fejeződnek be.
 ***
    Az épületek üzemeltetése magas költségekkel jár, a főépületben ezért fűtési-rendszer korszerűsítés, valamint utólagos födémszigetelés vált szükségessé. A tornaterem épületének energetikai fejlesztése kapcsán utólagos homlokzatszigetelés, a nyílászárók cseréje, illetve fűtéskorszerűsítés egyaránt megvalósul. Az üzemi konyhán az épület rossz hőtechnikai adottságaiból fakadóan ugyanezek a munkálatok fognak folyni.
    A fejlesztés célja, hogy a közvetlen célcsoportok (gyerekek, oktatók, egyéb munkavállalók) komfortérzete növekedjen, a jelentős üzemeltetési költségek csökkentése mellett pedig az épület energetikai állapota javuljon.
Az átalakítás a nyári szünidő alatt folyamatosan tart.
 
 
II. Végéhez közeledik az átalakítás a Központi Iskolában

    A Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskolájában az energetikai fejlesztés  befejezéséhez közeledik  A beruházás a Környezet és Energia Operatív Program „Épületenergetikai Fejlesztések és Közvilágítás Energiatakarékos Átalakítása, Korszerűsítése” c. pályázati konstrukciójának keretében az Európai Unió támogatásával, valósult meg a Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskolájában. A KEOP-5.5.0/A/12-2013-0093 azonosító számú projekt kivitelezés nagy része 2014 nyarán kezdődött. Az intézményben már befejeződött  az épületgépészeti  felújítás.
Az ebédlő nyílászáróinak teljes cseréje megtörtént, aminek részeként új bejáratot nyitottak az udvar felől. Befejeződött a lapos tető szigetelése és a külső hőszigetelése. Az épület teljes külső- belső festést és vakolatot kap az átalakítás végén. A pályázat keretén belül a tornateremben az összes nyílászárót kicserélték, valamint az Ady Endre utca felől a 90 cm-es ajtót 240 cm-es bejárati ajtó került, ami megfelel a tűzvédelmi előírásoknak. Elkészült a tornaterem tető és homlokzatszigetelése is. A legvégső nemesvakolat védelmére rácsot helyeznek fel a labdajátékok közben előforduló sérülések kivédésére. A megbízott szakemberek és az intézmény dolgozói is folyamatosan dolgoznak, hogy az intézményben minden készen álljon a szeptemberi iskolakezdésre.
 
 
 
 

    Határidőre befejeződtek a munkálatok a Környezet és Energia Operatív Program „Épületenergetikai Fejlesztések és Közvilágítás Energiatakarékos Átalakítása, Korszerűsítése” c. pályázati konstrukciójának keretében. A fejlesztések 2013.11.15. és 2014.09.30. között az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg az intézmény tulajdonát képező három különálló épületben. A KEOP-5.5.0/A/12-2013-0093 számú projekt nyerteseként a Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola 90,92 millió Ft összegű támogatásban részesült.Az előkészítési tevékenységek során fontos szempont volt az iskola műemlék jellegének megóvása. A pályázattal kapcsolatos eljárások 2013. november 15.-én kezdődtek, a kivitelezés nagy része azonban 2014 nyarán valósult meg. A projekt keretében a főépületben a fűtési rendszer korszerűsítése során a radiátorokra termosztatikus szelepeket szereltek fel, valamint utólagos födémszigetelés valósult meg. Az intézményhez tartozó konyha, ebédlő és a tornaterem épületén a nyílászárók teljes cseréje, valamint utólagos homlokzati hőszigetelés, tetőszigetelés, egyéb gépészeti korszerűsítés történt. A komplex projektnek köszönhetően az épület téli hővesztesége és ezzel párhuzamosan az üzemeltetés költsége jelentősen csökken.