Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Éneklő diákok sikere Budapesten

Írta: Veress Andrea Megtekintés: 169

 Ápr.5-én, pénteken Kiskunhalasról 3 intézményt képviselve részt vettünk a budapesti Béres Ferenc Országos Református Éneklő Versenyen, melyet 21. alkalommal szervezett meg a BP-FRK Julianna Református Ált. Isk. és a Fasori Református Templom.

Délelőtt lezajlott az évfolyamonkénti meghallgatás a kéttagú szakmai zsűri előtt. A tanulóknak egy-egy zsoltárt, dicséretet, ill. két népdalt (egy kötelező + egy szabadon választott) kellett előadniuk. Ebéd után a Parlament előtt flash mobon vettünk részt (kb.250 énekessel!), ami különleges élmény volt mindannyiunknak. Ehhez az is hozzájárult, hogy rendőri fölvezetéssel honvédségi buszok szállítottak bennünket a helyszínre.

Az eredményhirdetéskor a díjak átadásánál közreműködött ifj.Béres Ferenc, a verseny névadójának fia. 

Iskolánkból először vett részt ezen a megmérettetésen Lévai Petra 4.b osztályos tanulónk, aki ezüst minősítést szerzett.

Petra felkészítő tanára: Hunyadiné Székely Márta református hittanoktató és egyházi ének tanár, valamint Vladár Károly népzenész.

Köszönet az iskola anyagi támogatásáért!

 

/Hunyadiné Sz. Márta