Újra Balatonakalin a Központis diákok

Ezen a nyáron is (mint 24 éve minden évben), július 12-17-ig a Központi Református Általános Iskola 65 diákja táborozott Balatonakalin a város és a kistérségi önkormányzatok fenntartásában üzemelő táborhelyen, Ormosné Bodrogi Viola vezetésével.

Ezen a nyáron is (mint 24 éve minden évben), július 12-17-ig a Központi Református Általános Iskola 65 diákja táborozott Balatonakalin a város és a kistérségi önkormányzatok fenntartásában üzemelő táborhelyen, Ormosné Bodrogi Viola vezetésével.

A már megszokott programok (kézműveskedés, akadályverseny, közös éneklés, zenélés, sportversenyek) mellett az idén helyet kapott egy szabadulószoba kihívásaival történő megküzdés is. A közkedvelt vitorlázás sem maradt el.  Most Révfülöpről indult a hajó, ahol a szél muzsikája mellett Csorvási Zoli bácsi gitárjának, valamint a lelkes csapat énekének hangja töltötte be a kikötőt.

Az ez évi kirándulásunk célpontja, egy eddig még a táborosok által nem látogatott helyre vezetett. Zalahalápon, a Haláp-hegyen megcsodáltuk az Ébredő Vulkán Szoborparkot, melynek alkotásai nem véletlenül kapták a magyar Stonehenge nevet. Lenyűgöző természetességgel simulnak a tájba és ellensúlyozzák a bányászás okozta tájsebet.

Utunkat a Kis-Balaton Látogatóközpontban folytattuk. Innen szakvezetővel bejártuk a Diás-szigetet, megnéztük Fekete István emlékszobáját, a Matula-kunyhót. Visszafelé Vonyarcvashegyen, a Szent Mihály dombon, a kápolna és a csodálatos balatoni kilátás nyújtotta élmény   – a megfáradt gyereksereg és a problémás megközelíthetőség miatt- már csak a felnőttek lelki feltöltődését biztosította.

A tábor ideje alatt a programok megvalósításához kegyes volt hozzánk az időjárás, de sajnos az előző napok alaposan lehűtötték a Balaton vizét. Így a szokottnál kevesebbszer volt módunk megmártózni a habokban. Ennek ellenére egy igazán jól sikerült tábort zártunk ebben az évben is.

Mindezek megvalósulása nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül. 

Köszönet a Sigron Kft-nek (Nagy Viktor és családjának), az Ammerland Hungary Kft- nek  (Rideg Emőkének), a Pölöskei Szörp-nek (Nyúl Gábornak), a Vakáció Kft-nek, iskolánk igazgatónőjének, az Uri  és a Németh-Garami családnak, Simokovics Mihálynak és a Szalai-Busz Kft-nek, dr. Urfiné Fodor Mariann-nak.

 

Igazi csapatmunka volt az idei is.

A lelkes, felkészült kollégák, akik a gyerekek felügyeletét, a programok megvalósulását biztosították: Tóthné Almási Bea, Bognár Annamária, Valkai Ottóné, Vargáné Bálint Éva, Kutasi Klára, Nagyné Lehoczki Zsuzsanna igazgatónő, aki  osztályával érkezett a táborba, Gillich Szilárd, Modok Benő, Csorvási Zoltán, Bajtai András. Az ízletes ételeket, a különleges finomságokat Madaras Gizella, Stenczel Ferenc, Dora Roland és Ábrahám Ágnes biztosította.

 
 
 
Kapcsolódó hivatkozások: További képek a Facebook oldalunkon...


Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!