Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Egészségnap 2018

Írta: Veress Andrea Megtekintés: 199

Egészségnap December 15-én iskolánkban egészségnapot szerveztünk. Minden program az egészséges táplálkozás és életmód témaköréhez kapcsolódott. 

Az alsó tagozatosok a Menő Menzák Pályázat EFOP-1.8.5-17-2017-0009 keretében osztályonként versengtek, két kategóriában. 3+1 fővel (3 diák 1 szülő) egyszerű karácsonyi ételeket kellett megalkotni és tálalni, természetesen zöldségekből és gyümölcsökből. A másik 3+1 fős csapattal ünnepi terítésben és dekoráció készítésében mérték össze kreativitásukat a versenyzők. Asztali díszeket készítettek és igazán különleges szalvétahajtogatási technikákat mutattak be a csapatok. A munkákat zsűri értékelte és díjazta.  A délelőtt folyamán ünnepváró süteménykóstolásra is lehetőség nyílt, köleses szeletet, répa tortát és cékla krémes szeletet lehetett megízlelni. Folyamatosan zajlottak a feladatlapok, rejtvények megoldásai, egészséges táplálkozással és életmóddal kapcsolatos kérdésekben.
A felső tagozatosok a fogápolásról hallhattak előadást, kipróbálhatták a jógát és a rénszarvasfutamot is, emellett az EFI munkatársai folyamatosan végezték az állapotfelmérést. A Menő Menzák Pályázat EFOP-1.8.5-17-2017-0009 keretében dietetikus is érkezett az iskolánkba, aki az egészséges táplálkozás, étrend és étkezési szokások témakörében tartott előadást a felsős diákoknak. Többféle lehetőség várta a délelőtt folyamán a tanulókat: karácsonyi fűszereket lehetett megismerni, mandalát készíthettek, karácsonyi szalvétahajtogatást lehetett tanulni, megismerkedhettek karácsonyi kísérletekkel és egy prezentációt is megnézhettek "Ne beszélj zöldségeket!" címmel.
Az izgalmas, tartalmas, jó hangulatú délelőtt során rengeteg információval, tudásanyaggal gazdagodtak a diákok.
 
/Kádárné Mészáros Erika
Kapcsolódó oldalak: További képek a Facebook oldalunkon